Начало За нас Реклама Контакти

Макарони със сос от сирене

Снимка за Макарони със сос от сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макаронените изделия открай време си партнират успешно с всякакви сирена. В тази рецепта са комбинирани четири вида и е добавен още един млечен продукт, за да се омекоти леко острият вкус на грюера.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г макарони
  • 150 г настърган чедар
  • 150 г настърган грюер
  • 150 г топено сирене
  • 1 ч. ч. сметана
  • 2 домата, обелени и нарязани нарязани на малки кубчета, с отделени семки
  • за поръсване:
  • ½ ч. ч. хлебни трохи
  • 50 г настърган пармезан

Начин на приготвяне

  • 1.

    Макароните се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Слагат се в намазана с масло тавичка.

  • 2.

    Докато се варят, в тиган на котлона се слагат сметаната, топеното сирене, чедарът и грюерът. Всичко се разбърква, докато се стопи. Прибавят се доматите. С готовата смес се заливат макароните.

  • 3.

    Смесват се хлебните трохи и пармезанът и с тях се поръсват макароните.

  • 4.

    Всичко се запича, докато се зачерви, в загрята фурна на 200° С.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари