Начало За нас Реклама Контакти

Лингуини с винен карфиол и каперси

Снимка за Лингуини с винен карфиол и каперси
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Червеното вино освен заради несъмнените му вкусови и ароматни свойства често се използва в готвенето и заради неговия наситен цвят. В тази нестандартна паста то разкрасява белия карфиол в апетитни пурпурни нюанси.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г карфиол
  2. 2 ч. ч. младо червено вино
  3. 2 с. л. зехтин
  4. 1 с. л. каперси, нарязани
  5. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  6. 2 с. л. маслини каламата, нарязани
  7. 2 филенца аншоа, ситно нарязани
  8. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  9. 500 г лингуини
  10.  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Карфиолът се нарязва на розички. Виното се кипва с малко сол и карфиолът се слага за 3 мин. в него. Отцежда се. Останалото вино може да се използва за сос или за задушаване и мариноване на месо.

  2. 2.

    Зехтинът се сгорещява и в него се слагат каперсите, чесънът, аншоата и маслините. Разбъркват се на умерен огън 2-3 мин. Прибавят се карфиолът и магданозът, разбърква се и се отстранява от огъня.

  3. 3.

    Лингуините се сваряват според инструкцията на опаковката, отцеждат се и се добавят към карфиолената смес заедно със 100 мл от течността, в която са се варили. Може да се поднесат с настърган пармезан или кашкавал.
     

Най-добрата компания на чудесната паста е същото младо червено вино, което използвате в рецептата. За предпочитане е то да бъде качествено и леко охладено.

Ноем. 2012
Още подобни рецепти
Коментари