Начало За нас Реклама Контакти

Лингуини с песто от шамфъстък

Снимка за Лингуини с песто от шамфъстък
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази семпла рецепта, изцяло издържана в минимализма на италианската кухня, е от готварската книга Паста от поредицата "За модерни хора".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г лингуини
  2. 100 г шамфъстък
  3. 2 с. л. зехтин
  4. 2 с. л. лимонов сок
  5. 2 с. л. настърган пармезан
  6.  прясно смлян черен пипер
  7.  сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пастата се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Отцежда се добре.

  2. 2.

    Междувременно се смилат 80 г шамфъстък. Останалите ядки се счукват на едро и се оставят за гарниране.

  3. 3.

    Пастата се разбърква добре със зехтина, лимоновия сок, смления шамфъстък и пармезана. Подправя се със сол и пипер.

  4. 4.

    Разпределя се в затоплени чинии и се украсява с едро счукания шамфъстък.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари