Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца с броколи и пъдпъдъчи яйца

Снимка за Кюфтенца с броколи и пъдпъдъчи яйца
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Хитрите приумици са в основата на разнообразието на кулинарията. Тези визуално атрактивни и безупречно вкусни кюфтенца с пълна сила са се възползвали от уменията и въображението на нашия шеф готвач Ивелина Иванова.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 600 g телешка кайма
  • 1 ч. л. настърган джинджифил
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 1 скилидка чесън, ситно скълцана, по желание
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • 1 с. л. заквасена сметана
  • 8 розички броколи
  • 8 пъдпъдъчи яйца, по желание
  • 1 с. л. олио

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Каймата се омесва с джинджифила, лимоновата кора, чесъна, MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и заквасената сметана. Меси се, докато стане гладка.

  2. 2.

    Броколите се пускат в подсолена вряща вода за 3 мин. Охлаждат се веднага с ледена вода и се подсушават. Правят се 8 кюфтенца, във вътрешността на които се слага по една розичка броколи. Пекат се в загрята фурна на 200°С.

  3. 3.

    Олиото се сгорещява в тиган и в него се чукват пъдпъдъчите яйца. Оставят се на умерен огън за не повече от 1 мин. Върху всяко кюфте се слага по едно яйце. Сервират се горещи със салата или туршия.


Галерия
Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари