Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави шоколадови сърца

Снимка за Хрупкави шоколадови сърца
35
Време за приготвяне: 35 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

С тази рецепта имате възможността да създадете собствен шоколадов специалитет с чудесен класически вкус и ефектен вид. Забравете притесненията за работата с шоколад и се впуснете в това сладко приключение.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 350 г млечен шоколад, начупен на парчета
  • 45 г масло
  • 125 мл сметана
  • 100 г препечени и обелени бадеми
  • 100 г препечени лешници или орехи
  • 100 г захар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Захарта се слага в тиган и се разтопява на светъл карамел. Прибавят се лешниците, разбъркват се добре и сместа се изсипва върху хартия за печене. Когато карамелът се стегне, се начупва на парчета и се смила с кухненски робот или се счуква.

  2. 2.

    Сметаната се слага да заври, прибавят се шоколадът и маслото, разбърква се, докато стане гладка. Когато изстине, се слагат бадемите и карамелът с лешниците. Сместа се изсипва във форма на пласт от 1 см да стегне за 30 мин. в хладилника. След това се изрязват сърца с помощта на нагорещена формичка.

Апр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари