Начало За нас Реклама Контакти

Каноли с рикота

Снимка за Каноли с рикота
60
Време за приготвяне: 1 час + 2 часа в хладилника
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Повечето сицилиански десерти носят южни средиземноморски аромати и най-често са хрупкави, пръхкави, ухаещи на канела, ядки, лимони и портокали.

СъставНеобходими продукти за

  1. за канолите:
  2. 2 ч. ч. брашно
  3. 1 с. л. захар
  4. 1 ч. л. какао
  5. ½ ч. л. канела
  6. ½ ч. л. сол
  7. 1 ч. л. ябълков оцет
  8. ½ ч. ч. марсала или друго десертно вино
  9. 3 с. л. зехтин
  10. 1 белтък
  11. 2 ч. ч. олио за пържене
  12. за пълнежа:
  13. 1 ч. ч. рикота
  14. ½ ч. ч. пудра захар
  15. 1 ч. ч. заквасена сметана
  16. 2 с. л. захаросани портокалови корички или 1 ч. л. настъргана портокалова кора
  17. 2 с. л. стафиди
  18. 2 с. л. шоколад, нарязан на ситно
  19. 1 с. л. портокалов или друг ликьор или бренди
  20. 4 с. л. ситно счукан шамфъстък или други ядки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се смесват брашното, захарта, какаото, канелата и солта. В сместа се прави кладенче и в него се сипват оцетът, виното и зехтинът. Омесва се меко тесто. Меси се най-много 2 минути. Увива се с фолио за свежо съхранение и се слага в хладилника за 2 часа.

  2. 2.

    Тестото се разделя на две части и се разточва на много тънък лист. С форма за сладки или с чаша с тънък ръб се изрязват кръгчета с диаметър 7-10 см и се навиват на цилиндри около метални тръбовидни форми. Залепват се с малко белтък. Ако не разполагате с метални форми, можете да използвате сухи канелони или завити на цилиндър алуминиеви капачки от буркани.

  3. 3.

    Канолите се пържат заедно с формите за 3-4 мин. в 4 см загрято олио, докато порозовеят от всички страни. Още докато са топли, се отстраняват формите и канолите се оставят да изстинат.

  4. 4.

    Рикотата се разбива за 1 мин. с миксер, добавя се захарта и се разбива още 1 мин. Слага се сметаната и отново се разбива. Добавят се стафидите, портокаловите корички, шоколадът и ликьорът.

  5. 5.

    Канолите се пълнят с крема от двете страни и се потапят в ядките. Поръсват се с пудра захар и се поднасят.

Необходимите продукти са за 25 броя.

Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари