Начало За нас Реклама Контакти

Какаово-кокосови спирали

Снимка за Какаово-кокосови спирали
40
Време за приготвяне: 40 мин. + 6 часа охлаждане
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Какаото и кокосът виреят приблизително при един и същи климат и по едни и същи места - може би затова се чувстват толкова уютно и непринудено заедно. Тук от срещата им се получава уханно и вкусно руло, което приятно ще подслади някой миг от деня на семейството ви.
 

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  1. 300 г какаови маслени бисквити
  2. 3 с. л. пудра захар
  3. 3 с. л. какао
  4. 50 мл прясно мляко
  5. 40 г меко масло
  6. 1 с. л. коняк
  7. за бялата част:
  8. 1 ч. ч. кокосови стърготини
  9. 1 с. л. пудра захар
  10. 1 с. л. глюкоза или мед
  11. 1 с. л. меко масло
  12.  смлени ядки за овалване, по желание
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бисквитите се смилат и се смесват със захарта, какаото, маслото, млякото и коняка. Омесва се тесто, което може да се точи.

  2. 2.

    Смесват се кокосовите стърготини с маслото, глюкозата и захарта за бялата част.

  3. 3.

    Какаовата маса се разточва върху хартия за печене на правоъгълник с размери 20 х 30 см. Намазва се отгоре с бялата маса и се завива на стегнато руло. Много добре се опакова в хартията и се слага в хладилника за поне 6 часа.

  4. 4.

    Охладеното руло се овалва в ядките и се нарязва на резенчета, които отново се слагат в хладилника до сервиране.

  5.  

Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари