Начало За нас Реклама Контакти

Кайсиев конфитюр с тиквички

Снимка за Кайсиев конфитюр с тиквички
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Лятното плодово-зеленчуково изобилие лесно подтиква въображението към чудати игри с продуктите, които често завършват с неоспоримо вкусен резултат. Опитайте свежата комбинация от кайсии, тиквички и ябълки и сами ще усетите това.

СъставНеобходими продукти за 3 бурканчета от 400 мл

Начин на приготвяне

  • 1.

    Нарежете на ситно измитите и обелени ябълки и претеглете точно 500 г от тях. Отстранете костилките от измитите кайсии, нарежете ги на кубчета и претеглете точно 300 г. Измийте тиквичките и ги настържете на едро, след което претеглете 200 г.

  • 2.

    Поставете всички плодове в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик с 2 с. л. захар и го разбъркайте добре с плодовата смес. Сложете сместа да заври при висока температура, като бъркате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

  • 3.

    Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
     

Съвети:

 

  • - Препоръчително е да използвате капачки на винт.
  • - Ако предпочитате конфитюра по-желиран, добавете едно пакетче лимонена киселина Dr. Oetker.
  • - За по-фин вкус може да добавите 3 с.л. бренди във вече сварения конфитюр.
  • - Предложете конфитюра върху сирене Бри.
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари