Начало За нас Реклама Контакти

Jambon persillé traditionnel

Снимка за Jambon persillé traditionnel
240
Време за приготвяне: 240 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Желирана торта от шунка с магданоз

Тази типична бургундска рецепта е чудесен пример за храната във френския регион - семпла, щедра и без претенции за висша кухня, но несъмнено с нейни достойнства. За да се насладите най-добре, поднесете шунката с хрупкав препечен селски хляб.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 1 глава лук
  • 4 зрънца карамфил
  • 2 телешки джолана
  • 1 свинско краче
  • 1 дафинов лист
  • 4 стръка мащерка
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 2 зърна бахар
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 400 мл бяло вино
  • 1 голяма връзка магданоз, нарязана на ситно
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 с. л. винен оцет
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се набожда с карамфиловите зърна.

  2. 2.

    В тенджера се слагат джоланите, свинското краче, лукът с карамфил, дафиновият лист, мащерката, чесънът, черният пипер, бахарът, морковите и 1 ч. л. сол. Всичко се залива с виното и 1 ч. ч. вода и се слага на тих огън да ври поне 3 часа, или докато месото започне да се отделя от костите.

  3. 3.

    Бульонът се прецежда, а месото от джоланите се накъсва грубо с вилица. Трябва да остане на по-едри парчета. По желание може да се добави и месото от свинското краче.

  4. 4.

    Смесват се магданозът, нарязаният лук, пресованият чесън и оцетът. Добавят се към месото, заедно с бульона. Всичко се сипва в купа или форма за кекс и се оставя поне 1 нощ в хладилника, за да се желира. Поднася се с хрупкав препечен селски хляб.


Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари