Начало За нас Реклама Контакти

Глог

Снимка за Глог
20
Време за приготвяне: 20 минути + 24 часа за накисване
I
Степен на трудност - Лесна

Шведският вариант на греяно вино е повече от подходящ за студените зимни дни. Освен че ще ви стопли, този чудесен глог със сигурност ще повиши и градуса на настроението ви.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 1 бутилка червено вино
  • 100 мл водка
  • 5 зърна карамфил
  • 2 пръчици канела
  • 5 зърна кардамон
  • 1 парче джинджифил
  •   кората на 1 портокал
  • 1 ч. ч. захар
  • за гарниране:
  • 100 г белени бадеми

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички подправки се заливат с водката и се оставят за 24 часа в затворен съд. Прецеждат се.

  2. 2.

    Смесват се ароматизираната водка, виното и захарта. Загряват се постепенно, докато се разтопи захарта, но без да завират.

  3. 3.

    Глогът се сервира горещ, поръсен с бадемите.


Февр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари