Начало За нас Реклама Контакти

Фасулена торта

Снимка за Фасулена торта
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Лесен и впечатляващ десерт, който със сигурност ще изненада повечето от вас. Един съвет от човек, останал изумен от нея - изчакайте да бъде изядено и последното парченце, преди да издадете тайните й съставки.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • за блата:
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. светлокафява захар
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. есенция ванилия
  • 1 ч. л. канела
  • 1 ч. ч. добре сварен и отцеден бял маслен боб, пасиран
  • 100 г смлени лешници
  • за гарниране:
  • ½ ч.ч. шипков мармалад
  • 125 г меко краве масло
  • 4 с. л. кафява или пудра захар
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • 1 ч. ч. добре сварен и отцеден бял маслен боб, пасиран
  • 100 г лешници

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Прибавя се пасираният сварен фасул. Смлените лешници се разбъркват с канелата и бакпулвера. Сипват се в сместа заедно с есенцията и се разбъркват добре. Сместа се пече в намазана с масло и посипана с галета тава в предварително загрята фурна на 180°С за 30-40 мин.

  2. 2.

    Кремът се приготвя, като маслото се разбива на пухкав крем със захарта. Слага се ваниловата есенция и лъжица по лъжица се прибавя пасираният боб, при непрекъснато разбъркване.

  3. 3.

    Изпеченият и изстинал блат се намазва с мармалада. Отгоре се украсява с крема и едро счукани препечени лешници.

Можете да експериментирате, като прибавите какао към блата и крема. Шипковия мармалад можете да замените с кайсиев или ягодов конфитюр.

Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари