Начало За нас Реклама Контакти

Еклерчета с крем-сирене

Снимка за Еклерчета с крем-сирене
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар еклерите и профитеролите да са създадени като десерт, експериментаторският дух лесно може да ги напълни с овкусено крем-сирене и да ги превърне в апетитно предястие.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 60 мл вода
  • 60 мл прясно мляко
  • 65 г масло
  • 100 г брашно
  • 1 щипка сол
  • 3 яйца
  •   ким за поръсване
  • за пълнежа:
  • 400 г крем-сирене
  • 50 г заквасена сметана
  • ½ скилидка чесън, пресован
  •   сол
  •   лимонов сок
  •   магданоз за украса
  •   краставица за украса

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тенджера се слагат да заврат водата, млякото, маслото и солта. След като всичко заври и се разтопи маслото, прибавя се брашното, като непрекъснато се бърка с дървена шпатула или дървена лъжица. Когато се оформи тестото на топка, съдът се отстранява от огъня и тестото се прехвърля в купа. Когато леко поизстине, но е все още доста топло, се прибавят яйцата едно по едно, при непрекъснато разбиване с дървената шпатула или с миксера с бъркалките за тесто. Всяко следващо яйце се прибавя, след като предишното е напълно поето от тестото.

  2. 2.

    От готовото тесто с помощта на шприц или лъжичка се оформят малки купчинки, розички или гевречета. Поръсват се с ким, по желание. Пекат се върху хартия за печене при 230°С, около 15 мин, докато се зачервят много добре. Вратата на фурната не бива да се отваря по време на печенето. След като станат готови, еклерите се изваждат, охлаждат се и се разрязват на две.

  3. 3.

    За да се приготви пълнежът, всички продукти се разбиват на пухкав крем. Опитва се на вкус.

  4. 4.

    Еклерите се напълват с пълнежа с помощта на шприц и се украсяват с резенчета краставица и магданоз.

Подходящи типове вина
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари