Начало За нас Реклама Контакти

Джинджифилови бисквитки

Снимка за Джинджифилови бисквитки
240
Време за приготвяне: 240 минути
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - концентрат

Сухият джинджифил едва наскоро започна да се превръща в зимен аромат у нас, но зад тази "инвазия" стоят векове опит и присъствие в Западна и Средна Европа.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 250 г брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 2 ч. л. смлян джинджифил
  • 1 ч. л. канела
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 125 г масло
  • 200 г кафява пудра захар
  • 2 с. л. глюкоза
  • 1 голямо яйце
  • 50 - 100 г брашно за доизмесване
  • 250 г royal icing или 500 г захарно тесто

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява с бакпулвера, прибавят се джинджифилът, канелата, солта и пиперът. Добавя се захарта. Всичко се стрива на трохи с маслото.

  • 2.

    Сипва се яйцето, разбъркано с глюкозата. Омесва се средно твърдо гладко тесто. Ако има нужда, се доизмесва с още брашно. Опакова се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 1 час.

  • 3.

    Разточва се на пласт с дебелина 3 мм, изрязват се бисквитки. Ако ще се закачват на елхата, със сламка се пробиват малки дупчици.

  • 4.

    Слагат се да се пекат 8 - 10 мин. в загрята фурна на 180° С. Охлаждат се и се декорират.

  • Варианти за украса:.

  • 1.

    Охладените изпечени бисквити се украсяват с бяла или цветна кралска глазура, която се приготвя според указанията на опаковката.

  • 2.

    Може да се облекат в цветно захарно тесто.

  • 3.

    Изрязаните сладки преди печене се притискат с релефни формички, топнати в качествено тъмно какао, и след това се изпичат.

  • 4.

    Сладките се запичат 6 мин. и се рисуват с глазура, направена от 1 жълтък, 1 ч. л. прясно мляко и зелена или червена сладкарска боя. Запичат се още 2-3 мин.

  •  

Галерия
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари