Начало За нас Реклама Контакти

Чилийска касуела

Снимка за Чилийска касуела
150
Време за приготвяне: 150 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пет от най-важните южноамерикански културни растения – царевица, картофи, фасул, тиква и чушки намират своето място в богатото ястие с телешко, чийто първообраз идва от Испания, но в Чили се сдобива с нов облик и забележителен вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг телешки джолан с кост, нарязан на кръгчета
  2. 1 л телешки бульон
  3. 400 г червени картофи
  4. 3 с. л. царевичен грис
  5. 1 глава лук, срязана на четири
  6. 200 г тиква
  7. 2 кочана млечна царевица, срязани на две
  8. 200 г зелен фасул
  9. 1 морков, нарязан на едри кръгчета
  10. 1 червена чушка, нарязана на ивици
  11. 2 стръка селъри или резен целина
  12. 1 стрък праз, нарязан на едри кръгчета
  13. 1 с. л. риган
  14. 1 ч. л. червен пипер
  15. 1 ч. л.чесън на прах
  16. 3 с. л. кориандър или магданоз, ситно нарязани
  17.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се залива с бульона и се слага да заври. Отстранява се отделената пяна. Огънят се намалява и се оставя да къкри 1,5 - 2 часа, докато омекне месото.

  2. 2.

    Добавят се грисът, картофите, царевицата и лукът. След 15 мин. се слага тиквата, разрязана на 4 парчета. Слагат се морковите, чушката, зеленият фасул, селърито и празът. Ако има нужда, се добавя малко вряща вода, за да покрие продуктите, и се посолява на вкус. Оставя се да къкри 10 - 15 мин., докато омекнат зеленчуците.

  3. 3.

    Накрая се слагат риганът, чесънът на прах и червеният пипер. След още 5 мин. касуелата се сервира, поръсена с кориандър или магданоз.
     


Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари