Начало За нас Реклама Контакти

Бисквитки-сърца

Снимка за Бисквитки-сърца
50
Време за приготвяне: 50 минути + 3 часа в хладилника
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Цветни аромати на портокал, роза и лавандула се разнасят от тези красиви бисквити с романтичен привкус.

СъставНеобходими продукти за около 40 броя

  1. 200 г масло
  2. ½ ч. ч. фина кристална захар
  3. 1 яйце
  4. 1 жълтък
  5. 2 ч. л. фино настъргана портокалова кора
  6. 1 ч. л. фино натрошена суха лавандула
  7. 2½ ч. ч. фино брашно
  8. за украса:
  9. 200 г натрошени розови, лилави, сини и зелени твърди захарни бонбони
  10. 200 г конфитюр от рози
  11. 1 ч. л. желатин
  12. 2 с. л. студена вода
  13. 100 г кристална захар
  14. 4 с. л. кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се яйцето и жълтъкът, слагат се портокаловата кора и лавандулата. Постепенно се сипва брашното. Замесва се тесто, което се завива във фолио и се слага в хладилника за 3 часа.

  2. 2.

    Разточва се на лист с дебелина 3 мм и се нарязва на сърца с различен размер. Ако първо се изрежат по-големи сърца и в тях се изрежат по-малки, се получава рамка-сърце. Приготвят се 20 големи сърца и 40 рамки. Половината от рамките се поставят върху хартия за печене и вътрешността им се запълва с натрошените бонбони, така се получават цветни прозорчета-сърца. Целите сърца и рамките се изпичат за 7 - 10 мин. във фурна, загрята на 190° С. Охлаждат се. 

  3. 3.

    За розовото желе желатинът се накисва в студената вода за 3-4 мин. Конфитюрът от рози се загрява и в него се сипва желатинът. Разбърква се на много тих огън, докато се стопи желатинът. Не бива да завира.

  4. 4.

    Останалите рамките се намазват с тънък слой желе и се потопяват в кристална захар или кокосовите стърготини. Големите сърца се слепват с много тънък слой желе за рамките. Получената вдлъбнатина се допълва с още от желето.
     


Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари