Начало За нас Реклама Контакти

Бишкоти

Снимка за Бишкоти
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Това е перфектният завършек на една вечеря в италиански стил. Хрупкави препечени бишкоти с ядки. Сервират се потопени в сладкото десертно вино Vin Santo.

СъставНеобходими продукти за 24 броя

  • 50 г меко масло
  • ½ ч. ч. пудра захар
  • 190 г/ 1½ ч. ч. брашно с набухватели или обикновено с 1 ч. л. бакпулвер
  • ½ к. л. сол
  • 2 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. смлян кориандър
  •   настъргана кора на 1 лимон
  • 50 г/ ½ ч. ч. смес за качамак
  • 1 яйце
  • 2 ч. л. коняк или портокалов ликьор
  • ½ ч. ч. едро счукани бадеми
  • ½ ч. ч. белен шамфъстък

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Разбиват се маслото и захарта. Слага се яйцето, разбърква се. Прибавят се пресятото брашно, солта, бакпулверът, кариандърът, лимоновата кора, качамакът и конякът. Омесва се меко тесто. Прибавят се ядките.

  2. 2.

    Тестото се разделя на две. Оформят две саламчета, дълги 20 см и широки 6 см. Слагат се да се пекат в загрята фурна на 160°С около 30 мин., или докато се втвърдят.

  3. 3.

    След като изстинат, саламчетата се нарязват с назъбен нож на 12 парчета, които отново се слагат да се запекат за 10 мин., докато станат хрупкави.


Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари