Начало За нас Реклама Контакти

Безалкохолен глог

Снимка за Безалкохолен глог
15
Време за приготвяне: 15 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Греяното вино не е само български патент - в Швеция го наричат глог. Тъй като опияняващото въздействие на оригинала се усеща доста бързо и явно, ние ви предлагаме една безалкохолна версия, подходяща дори за средата на мразовития работен ден.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 500 мл ябълков сок
  • 500 мл сок от касис
  • 3 зърна карамфил
  • 2 пръчици канела
  • 3 зърна  бахар
  • 1 ч. л. джинджифил на прах
  •   кората на 1 портокал
  • 1 с. л. стафиди

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се всички съставки и се слагат на котлона.

  2. 2.

    Точно преди сместа да заври, се прецежда. Глогът се сервира горещ, гарниран със стафиди.


Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари