Начало За нас Реклама Контакти

Бадемови керемидки

Снимка за Бадемови керемидки
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тези типични за Испания и Франция бисквити са идеално допълнение към следобедното ви кафе или в компанията на горещ шоколад, сметана или мед. Бадемовите керемидки и снимките са направени от Габриела Илиева от блога Aquarel & Canela.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 75 г брашно
  2. 125 г пудра захар
  3.  пакетче ванилия или 7 г ванилена захар
  4. 2 яйца
  5.  щипка сол
  6. 40 г краве масло
  7. 100 г филирани бадеми
  8.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В купа се смесват брашното, пудрата захар и ванилията.

  2. 2.

    Разбиват се яйцата, добавят се размекнатото като крем краве масло и брашнената смес. След като всичко се омеси добре, се слагат и бадемите.

  3. 3.

    Фурната се загрява на максимална температура, 200 - 250º С. Тавата на фурната се застила с хартия за печене, която леко се намазва с масло. С помощта на чаена лъжичка се взема по малко от сместа, порциите се разстилат с обратната страна на друга лъжичка, намокрена със студена вода, така че да станат много фини. Оставя се разстояние между керемидките, защото леко се надуват при печене. Поръсват се с още филирани бадеми. Пекат се около 4 мин., докато краищата им станат златисти. Вътрешността трябва да остане жълта.

  4. 5.

    Горещите бисквити се поставят веднага върху намазана с олио точилка и внимателно се притискат към нея, за да получат типичната си форма. Те изстиват и се втвърдяват бързо, затова трябва се работи експедитивно. Част от сладките могат да се окъпят в шоколад. Съхраняват се в затворен съд, за да не омекнат.

  5.  

Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари