Начало За нас Реклама Контакти

Бадемови кантучини от Марема

Снимка за Бадемови кантучини от Марема
180
Време за приготвяне: 180 мин. + 1 нощ охлаждане
II
Степен на трудност - Средна

Марема е най-южната част на Тоскана и подобно на цялата прословута провинция е родина на умопомрачително вкусна храна като тези традиционни кантучини.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  1. 2 яйца
  2. 250 г фина кристална захар
  3. 380 г брашно
  4. 3 ч. л. бакпулвер
  5. 1 ч. л. фино настъргана кора от портокал
  6. 1 щипка сол
  7. 150 г леко запечени бадеми с люспите
  8. 100 г сушени кайсии
  9. за намазване:
  10. 1 жълтък
  11. 3 с. л. филирани бадеми
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват със захарта на гъста смес за 3 мин. Добавят се пресятото с бакпулвера брашно, солта и портокаловата кора. Накрая се слагат бадемите и нарязаните кайсии.

  2. 2.

    Оформят се фитили с ширина 3 пръста и височина 1 пръст. Намазват се с жълтъка и се поръсват с филираните бадеми. Слагат се в тавичка върху хартия за печене или намаслена и поръсена с брашно и се пекат около 15 мин. на 180° С или докато леко се зачервят.

  3. 3.

    Изваждат се от фурната и се нарязват диагонално на тънки резени и отново се слагат във фурната за 6 мин. Охлаждат се и се сервират.


  4.  

Кантучините са твърди бисквити, които започват да омекват след третия ден от приготвянето им, но са прекрасни потопени в кафе, капучино или десертно вино. 

Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари