Начало За нас Реклама Контакти

Алио е олио

Снимка за Алио е олио
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Всеки голям кулинар в Италия ще ви каже, че най-високо цени простите неща, че по-трудно се приготвя едно просто ястие, отколкото който и да е комплициран специалитет. Пастата с чесън и зехтин е една истинска перла в короната на прословутата италианска кухня – проста е, но за да е добра, трябва всеки от малкото ингредиенти да си е на мястото и да е от сой.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г зелена плоска паста
  2. 50 мл зехтин екстра върджин
  3. 3 скилидки чесън, пресовани заедно с люспата
  4. 1 чушчица пеперончини или 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
  5. 1 ч. л. риган
  6. 2 с. л. магданоз и босилек, ситно нарязани
  7. 3-4 с. л. настърган пармезан
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пастата се сварява според инструкциите на опаковката и се отцежда. Ако е прясна, се вари 3 мин.

  2. 2.

    В тиган се сгорещява зехтинът. Добавят се чесънът, чушката и риганът. Разбъркват се, докато станат ароматни и се смесват с пастата, разбъркват се кратко в тигана и се смесват заедно с магданоза, босилека и пармезана.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари