Начало За нас Реклама Контакти

Захаросан джинджифил

Снимка за Захаросан джинджифил

Захаросаният джинджифил, старо китайско лакомство, е популярен в огромната азиатска страна, а и по цял свят, тъй като освен с пикантно-сладкия си вкус привлича и със свойствата си. Счита се, че засилва имунитета и дава бодрост и енергия. Въпреки че може да се хапва и просто като лакомство, заедно с чаша ароматен чай, той често се използва и за сладкиши. За разлика от пресния корен, който може да е твърде агресивен за някои сладки рецепти, парченцата захаросан джинджифил придават на десертите една умерена пикантност, уравновесена от захарния сироп.

Ето какви продукти са ви необходими, за да си приготвите захаросан джинджифил у дома.

500 г пресен джинджифил

2 ч. ч. захар

1 ч. ч. захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. Джинджифилът се обелва, тъмните части се изрязват и се нарязва на тънки парченца.

2. В тенджера се сгорещяват 2 л вода и парченцата джинджифил се сваряват за 15 мин., след което се отцеждат.

3. Джинджифилът се връща в тенджерата, посипва се със захарта и се добавят 200 мл вода. Парчетата се варят на умерен огън 20 мин., като се разбъркват от време на време, докато не станат прозрачни. Котлонът се намалява на най-ниска степен и джинджифилът се разбърква още 10-15 мин., докато сиропът се сгъсти.

4. Захаросаните парчета се поставят върху решетка намазана с олио да изсъхнат за 30 мин., овалват се със захар и се оставят да се сушат още 1-2 часа. Прибират се в плътно затворен съд.

 

Нагледно описание "стъпка по стъпка" за начина на приготвяне ще намерите в галерията от снимки.
 

от Ивелина Иванова Февр. 2011
Рецепти по темата
Коментари