Начало За нас Реклама Контакти

Курсът започва на 16 февруари 2013 г.  

Ако готвенето е вашата страст, но още не сте уверени в уменията си, ако смятате, че се справяте добре в кухнята, но искате да научите повече, ако сте убедени, че сте виртуоз и желаете да споделите това сред съмишленици, заповядайте на нашия курс, в който ще научите най-важните неща за кулинарното изкуство.

Веднъж месечно в продължение на 6 съботни дни Ивелина Иванова ще ви разкрие основни техники, но и майсторски тънкости в приготвянето на класически ястия от телешко, агнешко, свинско и птиче месо, от риба и морски продукти, зеленчукови гозби и такива от варива, както и блюда на основата на различни видове сирена, яйца и сметана.

Първият урок от курса АБВ на готвенето е посветен на едни от най-важните продукти в кулинарията: яйцата, сметаната и различните сирена. Освен че ще получат теоретични знания за качествата им, курсистите ще дегустират 10 от най-популярните видове сирене в света, ще се научат да правят маслено тесто, сос холандез, тесто за английски хлебчета, класическо суфле със сирене и панакота. Ще бъдат приготвени и след това опитани два вида суфле, класическо фондю, киш лорен, яйца по бенедиктински и панакота с карамел и амарето.

На втория урок курсистите ще се запознаят със свойствата на месото, начините за неговата обработка и как да го направят по-сочно и крехко. А тайните на телешкото месо са най-много – произходът, времето и температурата са решаващи. Ще приготвят 7 класически ястия от световната кухня с телешко месо – пепър стек, бьоф строганов, кордон бльо, телешко по бургундски, гулаш по сегедински, печена флейка матамбре със сос чимичури, както и телешко по тайландски.

Третият урок е в сезона на агнешкото и тогава ще се научим как се обезкостяват плешка, бутче и филе. Ще приготвим най-ароматното и крехко агнешко във вид на задушена пълнена плешка с кафяв ориз и лапад, френски ноазети, агнешко с кайсии и кускус, печено бутче с млечен сос и агнешки котлети с билкова коричка.

На четвъртия урок ще поговорим как се избират най-качествените зеленчуци и варива. Ще научим най-подходящите методи за приготвянето им, както и различните начини за нарязването на зеленчуците. Ще сготвим заедно лимонова крем супа от червена леща, къри с чушки и фъстъци, патладжани пармиджана, салата с 4 вида зърна, крем от печени чушки, хрупкави тортили с бобено пюре и гуакамоле, аспержи с портокалов сок и кашу и невероятен сладкиш от фасул.

Петият урок е посветен на свинското месо. Ще се научите как се обезкостяват и пълнят свински котлети, контра и бон филе. Ще разберете тайните на печенето и задушаването и как се приготвя най-ароматното и сочно свинско месо на света. Заедно ще сготвим крехки ребърца със сос барбекю, филе с ананасова салца в уок, задушено в прясно мляко турнедо със сос от сирене, котлети с финокио и ароматно къри.

В последния урок ще се запознаете с рибата и морските дарове. Ще научите различните начини за почистване, обезкостяване и филетиране на риба. Ще обсъдим кой вид риба по какъв начин трябва да се приготви, за да стане най-сочна и вкусна, както и особеностите на различните видове морски дарове. Ще приготвим заедно пъстърва със сметана и бадеми, знаменитата френска супа буябес, риба на пара с лимонов сос, ципура с портокали, кефал плакия с орехи, пълнени миди с ориз, терин от сьомга и скариди и сицилианска салата от октопод.

По време на курса ще имате възможност да готвите в компанията на нови хора, с които ще споделите знания, умения и идеи, но и ще научите много нови неща. В тази приятелска среда шеф Иванова ще бъде вашият водач, учител и помощник.

Срещите за курса "АБВ на готвенето" ще са от 10:00 до 16:00 часа на:

16 февруари (събота)

9 март (събота)

20 април (събота)

12 май (неделя)

15 юни (събота) 

13 юли (събота) 

 

Цена на курса: 820 лв 

Цена за ранно записване: 690 лв (валидна до 2 февруари 2013 вкл.)

Запазване на места без предварително заплащане не се допуска!

 

Плащането се извършва чрез електронния магазин на Vintageclub.bg

Потвърждение за вашата регистрация ще получите след заплащане на курса.

 

В цената на курса е включен вкусен лек обяд за всички дни. 

Курсовете се провеждат в модерно оборудваната кухня на Меню в:

Търговски център Европа, сграда 15, офис 1 (карта)

бул. Искърско шосе 7
София 1528

Осигурен е безплатен паркинг.

Всички курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 8. 

 

Ако сте възпрепятствани да посетите курса и ни уведомите до 10 дни преди началото му, заплатената сума ще ви бъде възстановена. 

Ако се откажете в периода между 10-ия и 5-ия ден преди началото на курса, ще ви бъде възстановена половината сума. 

Ако се откажете от участие в курса до 5 дни преди началото му или след като той вече е започнал, сумата няма да ви бъде възстановена. Ако желаете, може да предоставите правото за посещение на курса на друг.

 

За информация и записвания:

тел. 02 951 66 34, 089 782 39 52, 088 850 35 30
e-mail: menu@menumag.bg

Дек. 2012
Коментари