Начало За нас Реклама Контакти

На пазара има огромно разнообразие на шоколади, много различни по вид, цвят и качество, повечето от които не са особено подходящи за готвене. За да бъде резултатът от труда ви атрактивен и със забележителни вкусови качества, шоколадът, който трябва да използвате, е кувертюрът.

Има няколко вида кувертюр:

Тъмен кувертюр - подходящ за фини шоколадови украси, защото в него има високо съдържание на какаово масло, което дава отличен гланц. Голямото съдържание на какао, обикновено над 50%, дава богат шоколадов вкус на сладкишите и кремовете.

Млечен кувертюр - в него има по-ниско съдържание на какао и вкусът е омекотен с мляко. Подходящ е за кремове, пълнежи и глазури.

Бял кувертюр - без съдържание на какао, в него има само какаово масло и мляко. Използва се за глазури, кремове и украса за контраст с тъмния кувертюр.

Юни 2009
Коментари