Начало За нас Реклама Контакти

Лесна и ефектна украса от шоколад може да се направи, ако разтопеният шоколад се намаже на тънък пласт върху мраморна, керамична или гранитна плоча и се остави леко да се стегне, но не бива да става прекалено твърд.

Шоколадови пурички:
Тръбичките се получават като люспите, но вместо навън шпатулата се изтегля навътре и по диагонал, докато шоколадът се навие на пурички.

image/jpeg

Шоколадови вълнички и розички:
Получават се, като кръгла форма за бисквити се прекарва през пласта шоколад, така че да закачи и обели тънък слой от шоколада във вълнообразна форма. Оставят се да се втвърдят.

image/jpeg

image/jpeg

Шоколадови люспи:
За да се получат фини люспи, с метална шпатула се избутва слой от шоколада навън. снимка Люспи могат да се получат и когато парче шоколад се охлади в хладилника и се стърже с картофобелачка.

image/jpegimage/jpeg

Март 2007
Коментари