Начало За нас Реклама Контакти

Класическо японско ястие от панирани морски дарове, риба или зеленчуци. Макар днес да е един от емблематичните представители на националната кухня, редом със суши и сукияки, предполага се, че се е появило за пръв път едва през ХVІ век благодарение на португалските мисионери. Именно те въвеждат пърженето на маслена баня - храните се потапят в гореща мазнина и се пържат, докато станат хрупкави. Характерното при тестото за паниране, което се появява в рецептите за ястието на по-късен етап, е, че се използва ледено студена вода и продуктите се разбиват съвсем за кратко, без сместа да става хомогенна. За да бъдат хапките още по-хрупкави, сложете съда със сместа за панировката в голяма купа лед, докато пържите. Темпурата се консумира гореща, със сос или поръсена с малко морска сол.

Окт. 2007
Коментари