Начало За нас Реклама Контакти

Ако искате да печете пуйката пълнена, ето няколко неща, които не бива да забравяте:
Всички видове птици са особено податливи на бактериите на салмоне­лата, особено при по-ниски температури. Дръжте пуйката винаги добре охладена, преди да прибегнете до печене.

Напълнете пуйката точно преди печенето, а не часове по-рано! Не я претъпквайте с плънка - по този начин плънката се сварява по-бързо и по-добре.

Винаги пробвайте дали плънката е готова. Трябва да показва 80° С на термометър с моментални показания. Ако птицата е готова, а плънката не, извадете пуйката от фурната, преместете плънката в намазана с масло касерола и продължете да я печете (докато пуйката си почива).

След благополучното изпичане на пуйката ви очаква още едно изпитание - нарязването на порции. Препоръчваме ви това да стане в кухнята, а не на масата пред гостите, особено ако досега нямате опит с тази материя. Иначе съществува реална опасност някое бутче да скочи в скута на свекърва ви, което няма да е най-добрата реклама за вашите кулинарни способности.

Март 2007
Коментари