Начало За нас Реклама Контакти

Ако сте решили да приготвите вкъщи миди, то задължително първо трябва да ги почистите. Почистването им е толкова елементарно, че дори и д-р Уотсън би се справил без проблем. Просто следвайте шестте стъпки.

1. С помощта на нож за масло или лопатка остържете черупката на мидите от пара­зитите.

image/jpeg

2. Отстранете подобните на мустачета нишки.

image/jpeg


3. Сложете мидите в голяма тенджера и залейте с хладка, прясна вода с около 2.5 см над тяхното ниво. Разбъркайте мидите с ръка във водата с кръгообразно движе­ние.

image/jpeg


4. Отцедете и изхвърлете водата.

image/jpeg

5. Повторете няколко пъти, докато изхвър­лите бистра вода.

6. Отцедете за последно и ако няма да ги използвате веднага, изстудете в хладил­ника, докато им дойде времето. (Само гледайте да ги използвате възможно най-скоро след измиването.)

image/jpeg

Февр. 2007
Коментари