Начало За нас Реклама Контакти

За да се приготви пюре от зеленчуци, те трябва предварително да са добре обработени - сварени, задушени или печени.

1. Мачкане на картофи
След като се сварят, още горещи картофите се пресоват с ръчния уред за мачкане на картофи и с дървена лъжица се разбиват с масло и прясно мляко или сметана , подправят се на вкус.

2. По същия начин се мачкат с миксера с приставката за разбиване на яйца, но не и с пасатора, защото ще станат на лепило.

3. Пюрирането на другите кореноплодни зеленчуци и тиквата се извършва с пасатора или блендера на кухненския робот.

4. За да се пюрират бобови зеленчуци или такива с фибри, като аспержите например, се използва специална ръчна мелница за зеленчуци или блендера.

5. За да се пюрират листните зеленчуци, първо им се отрязват дръжките и едрите жили, задушават се или се бланшират и се слагат в блендера. Преди и след пюриране трябва да се изстиска колкото е възможно повече вода от листата.

Февр. 2007
Коментари