Начало За нас Реклама Контакти

1. Сложете пуйката върху дъската за рязане с гърдите нагоре. Бутчетата трябва да стърчат към вас.

image/jpeg

2. Като започнете от едната страна, срежете бутчето точно там, където се съединява с тялото и достига почти до гърдите. Извийте го настрани, така че ябълката на ставата да се покаже. Срежете точно през нея и отделете бутчето.

image/jpeg

3. С помощта на вилица задръжте долната част на бутчето и отрежете от горната част. Повторете последните стъпки и от другата страна.

image/jpeg

4. Отрежете цялата горна част на бутчето. Отрежете дебела филийка от едната страна на костта. Обърнете го с плоската страна към дъската. Отрежете месото и от другата страна. Обърнете отново и така отрежете месото от всички страни на костта.

image/jpeg

image/jpeg

5. СЛЕД ТОВА нарежете бедрата. С помощта на ножа намерете бедрената кост, отрежете месото успоредно на нея.

image/jpeg

6. За да отрежете крилата, срежете точно през ставата между крилцето и гърдите. Повторете и с второто крило.

image/jpeg

7. Като държите ножа успоредно на централната кост, която започва посредата на гърдите, нарежете тънки филийки. Продължете да режете паралелно на гръдната кост, к ато с всяко парче започвате малко по-нагоре.

image/jpeg

Март 2007
Коментари