Начало За нас Реклама Контакти

Етикет при посрещане на гости

Снимка за Етикет при посрещане на гости

Прието е гостите да изразят внимание към домакинята. Дори когато поканата не е поради домашен празник, отбелязване на случай, на нея се поднасят цветя. А те са най-красивият символ на приятелски чувства и на уважение. Букетът може да е само от едно цвете, да е по-голям или да е цвете в саксия. Ако е предвиден подарък, той предварително е обвит в красива опаковка. Правилно е, след като се приеме подаръкът, да се разпакова и да се благодари, а цветята се натопяват веднага във ваза.

Съпругът домакин помага на гостенката да съблече палтото си, закачва го на закачалката и след това взима палтото на госта. Затова е необходимо да се предвиди още нещо - на закачалката домакините освобождават предварително достатъчно място. Трябва да се предвиди и място за шапките, чадърите и ботушите, ако те ще се сменят с обувки.

Не бива да забравяме да представим гостите един на друг, ако те не се познават. Първо новодошлите на вече присъстващите, после обратното. След това настаняваме новопристигналите да седнат и се стараем гостите да установят контакт помежду си.

от Меню Авг. 2007
Коментари