Начало За нас Реклама Контакти

За добрата храна на децата ни

Снимка за За добрата храна на децата ни

Мисията на фондация За храната (zahranata.org) е нашите деца винаги и навсякъде - вкъщи, в детската градина, в училище и в ресторанта - да получават пълноценна и качествена храна.

Фондацията е учредена на 1 юни 2017 г. и обединява родители, кулинарни блогъри, лекари, зъболекари, шеф готвачи...  Дейността на фондацията се подпомага от доброволци от цялата страна, както и от Консултативен съвет, съставен от експерти в областта на диететиката и нутриционистиката.

Стратегията на фондация За храната включва работа в няколко направления през 2019:

· Разработване на дигитален ресурсен център с безплатни информационни материали за родители, деца и учители;

· Клуб За храната (дигитална мрежа) на заведения за хранене, ферми и детски клубове, в които да се предлагат здравословни детски менюта;

· Годишна кампания Ден на революцията в храненето, в рамките на която ще се организират кулинарни работилници за поне 5 000 деца от цялата страна.

Фондация За храната е финалист в Промяната, конкурс за социални предприемачи в България, който се организира от Reach for Change – международна неправителствена организация със седалище в Швеция и Нова Броудкастинг Груп. От 15 януари стартира онлайн гласуване, което ще излъчи победителя в конкурса.

Ако и за вас е важно децата в България да се хранят качествено и да бъдат здрави, може да подкрепите фондация За храната:

· гласувайте За храната

· харесайте Фейсбук страницата на За храната

· споделете с вашите приятели във Фейсбук каузата за здравословно хранене на децата.
 

Ян. 2019
Коментари