Начало За нас Реклама Контакти

А Work In Progress e новата книга на Рене Редзепи

Дегустация в събота вечер / Подготвяне на миди Страница от Snap Shots, Рене Редзепи е вдясно.

В годината, в която воденият от Рене Редзепи копенхагенски ресторант Noma отстъпи от първото място и три години след първата му книга, кръстена на прословутото заведение, звездният готвач издаде през ноември René Redzepi: А Work In Progress.

Подобно на кулинарния и издателският подход на шеф-готвача е необичаен. А Work In Progress е от три части, всяка в самостоятелна книга, но се продават само заедно.

René Redzepi Journal е личният дневник на шеф-готвача, в който той в продължение на една година изследва творчеството и новаторството, като предпоставки за успеха. В Noma Recipes очаквано са описани 100 съвсем нови рецепти от ресторанта, чийто живот пък е представен в Snap Shots – джобен фотоалбум със снимки от кухнята, направени от екипа.

Популярността на Рене Редзепи идва след работата му в топ места като El Bully и French Laundry, но най-вече след като през 2004 открива Noma в Копенхаген. Името на ресторанта е съкращение от nordisk mad – северна храна на датски и отразява концепцията на стриктно местните продукти, много от тях събрани от природата.

През 2007 Noma влиза в класацията на 50-те най-добри ресторанта на списание Restaurant директно на 15-то място, а три години по-късно става най-добрият ресторант, позиция, която отстъпва тази година на El Celler de Can Roca в Жирона, Каталуния. 

от Меню Дек. 2013
Видео
Коментари