Начало За нас Реклама Контакти

WiFo: Да поговорим за храната и виното

Снимка за WiFo: Да поговорим за храната и виното

Заповядайте на WiFo!

11 ноември, събота 2017

10:00 часа

WiFo е форум, който среща на едно място хора със задълбочени познания и страст към виното (Wi/ne) и храната (Fo/od). Те представят своите вдъхновяващи истории и различни гледни точки пред широка публика чрез кратки презентации, а след тях има време за разговор с публиката.

Форумът WiFo 2017 включва 8 презентации по 15 минути с 10 минути за въпроси и отговори след всяка. Кратко и ясно се представят интересни идеи и лични истории, предназначен за любители и за професионалисти – хора, за които храната и качествените напитки са вековна култура и акт на творчество, общуване и ритуал, екологично и социално предизвикателство. Лекторите са хора, които олицетворяват добрите примери и имат желание да споделят своя ентусиазъм, страст или тревоги по някои от безбройните теми и проблеми, свързани с виното и храната, пред техни съмишленици. WiFo е форум, който създава общност от съмишленици.

11 ноември, Интер Експо Център София, СИХРЕ, зала 6

WIFO 2017: ПРОГРАМА

10:00 – 12:00 Първа част WiFo

Иван Илчев, Casa Kakau: От какаовото зърно до блокчето шоколад, или когато по-малко означава повече
Юлия Костадинова, DiVino: Щастливият брак на виното и храната
Марин Маринов, Wine Lovers: Предлагането на качествени български вина – мисия, страст и предизвикателство
Десислава Димитрова, Slow Food: Истории за вкусна, чиста и справедлива храна през погледа на един биолог

12:00 – 13:00 Награждаване на победителите в конкурса на METRO България „Храната и градът“: Пивоварна „Ромбус“ от Пазарджик, Ателие за прясна паста и занаятчийски храни "Паста МиП“, Работилница за натурални ръчно правени бонбони „LOL&POP“ на фирма Дивосвит ООД от Варна и фирма СИМВОЛ 2006 със своята хлебарна и пекарна "Тезгях", възстановили най-старата фурна в Бургас, построена през 1915 година.

Конкурсът оценява най-добрите бизнес идеи за традиционни и здравословни храни, инициирани от стартиращи малки и микро предприемачи.

13:30 – 15:30 Втора част WiFo

Димитър Николов, ресторант Багри: Зад кухнята на един ресторант с кауза
Милица Зикатанова, Вила Мелник: Как шматкането по света все пак дава резултати, или за винения туризъм по Долината на Струма
Кристин Милнър, Sofia Restaurant Week: Какво научихме от фестивала на софийските ресторанти
Петър Стоянович, историк и кулинар: За храната, която ни събира и за помиярството под и на масата

Входът е свободен за посетителите на СИХРЕ.

Ноем. 2017
Коментари