Начало За нас Реклама Контакти

Втора книга за прохождащи и напреднали мераклии в кухнята и в живота

Снимка за Втора книга за прохождащи и напреднали мераклии в кухнята и в живота

Малко преди Коледа излезе от печат „Така би замезил дядо ти“ - вторият наръчник на Петър Стоянович за прохождащи и напреднали мераклии в готварството и в живота: вкусна и забавна книга за любителите на добрата кухня и литература.

Според собствената му автовизитка, г-н Стоянович е 50-годишен, неженен, неосъждан, източноправославен, родом и духом от София. Историк, преподавател, журналист, министър, ловец, кучкар, женкар, кулинар.

След успеха на първата му кулинарна книга „Така би сготвила баба ти“, за радост на читателите и кулинарите, Петър Стоянович ни изненадва със следващото си творение. Сред над 150 подбрани, изпитани и препоръчани рецепти, авторът не пропуска да разкаже и множество лични забавни истории.

 

У широко скроени хора с богата култура често се открива мераклийско отношение към храната и готвенето. При Петър Стоянович има нещо дори отвъд това – кулинарията е негова стихия и дори начин да изразява отношението си към живота и света. Когато авторът на готварска книга е историк и човек с особено шегобийство, получава се ей такава книга - познавателна, но с настроение, със закачливи лични истории и весели коментари, хрумнали му покрай рецептите. И самите рецепти, и сочните житейски гарнитури към тях разказват за времето, за духа на хората, за страната. Храната има тази способност – да свързва, да рисува картини, да насища и душата и дори да създава литература – особено ако попадне на умели ръце и талантливо перо. 

Дек. 2017
Коментари