Начало За нас Реклама Контакти

Вкусната веселба е през юни на Женския пазар

Снимка за Вкусната веселба е през юни на Женския пазар

Второто издание на най-големия гурме фестивал на открито в страната ни - Бакхус StrEAT Fest ще се разгърне на 9 и 10 юни, събота и неделя, отново на софийския Женски пазар. Организаторите обещават качествена селекция от ресторанти с международна и авторска кухня, български производители, натурални сладоледи, сладки изкушения, майсторски хлябове, специални кафета, бири, занаятчийски вина, нови коктейли, фермерски продукти, музика на живо, детски кът, dj парти и още, и още…

На DiVino щанда по време на Бакхус StrEAT Fest този юни ще намерите вкусните и интересни книги на Gourmet Publishing, свързани с виното и гастрономията; ще може да попълните и колекцията си от броевете на DiVino Magazine или да се сдобиете с последното издание на DiVino Guide Най-добрите български вина.

Очаквайте и новоиздадената книга "100 милиона години храна" на канадския антрополог и биолог Стивън Ли - едно свръхинтересно изследване на връзките между човека и храната в различните култури, поднесено под формата на увлекателно пътешествие из близки и далечни краища на света в търсене на отговор как са се хранили нашите предци и защо това има значение днес.

За пръв път на феста ще участват със собствени или споделени маси почти всички изби, обединени от Българската асоциация на независимите лозаро-винари - предимно семейни винарни с напълно затворен кръг на работа: от грижи за лозето и гроздобер, през направа на виното до продажба на бутилките под собствен бранд. Основна мисия на винарните от БАНЛВ е да промотират качеството и автентичността на българското вино, родено от тероара. Ето кои са са избите, чиито вина ще може да опитате на Бакхус StrЕAT Fest: Винарна Братанов, Вила Мелник, Иво Върбанов, Росиди, Вила Терес, Орбелус, Орбелия, Виа Верде, Еолис, Мараш, Марян, Гулбанис, Кайнарджа, Шато Сунгурларе, Малката звезда, Златен Рожен, Вила Басареа, Шато Коларово. Освен тях своите продукти ще предлагат също винарска изба Старо Оряхово и Ракия Исперих.

Този път уличният гурме празник на Бакхус е цели два дни, с повече изложители, по-голямо разнообразие от продукти и по-лесен и бърз вход. Не пропускайте да се отбиете на Женския пазар на 9 и 10 юни.  

Май 2018
Коментари