Начало За нас Реклама Контакти

Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на изложението „Вкусове от Италия“

Снимка за Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на изложението „Вкусове от Италия“

Семейството на известния италиански певец Андреа Бочели представя за първи път вина и кафе на Вкусове от Италия. Марката на световноизвестния тенор, продал повече от 75 милиона плочи по света, е популярна, а нейните продукти могат да се видят в Пловдив. От 1831 година фамилия Бочели произвежда вина. На щандовете са представени изключителните колекции от просеко, бели и червени вина от Тоскана. Червените вина с марката Бочели имат аромат на бял пипер, лешници и бадеми. Просекото е цветно и плодово, а белите са с флорални аромати и оттенък на злато. Фирмата е разработила и линия с газирани розета, като търси дистрибутори за страната.

Зоната Вкусове от Италия допълва атмосферата на Града на виното и „Фудтех“ в 11 палата на панаирния комплекс. Тази година в нея се представят продукти на 30 италиански компании. На щандовете на производителите от Апенините гостите може да дегустират широка гама от салами, сирена, кашкавали, маслини, зехтин, вино, ликьори, кафе, шам фастък, паста, консерви и други изкушения. Сред предпочитаните продукти от посетителите на изложението е сокът от червени портокали, биологично отглеждани в подножието на вулкана Етна. Те са препоръчвани от експертите като силен антиоксидант и отличен източник на минерали и витамини, подходящ за сърдечно-съдови заболявания и физически натоварвания.

Сред изкушенията на Вкусове от Италия е традиционната италианска поркета, приготвена по стара рецепта с букет от ароматни билки. Шеф-готвач от Апенините ще е демонстрира гурме специалитети и нови рецепти.

Посланикът на Италия у нас н.пр. д-р Стефано Балди разглежда зоната Вкусове на Италия

Изложението Вкусове от Италия бе открито на 21 февруари от италианския посланик н.пр. д-р Стефано Балди, почетния консул на Италия д-р Джузепе де Франческо и ректора на Университета по хранителни технологии проф. дтн инж. Кольо Динков. Партньори на 14-то издание на Вкусове от Италия са Университетът по хранителни технологии и Търговско-промишлената камара в Пловдив, а МЕНЮ е медиен партньор. Изложението продължава до 25 февруари в 11-та палата на Международен панаир Пловдив.
 

Февр. 2018
Коментари