Начало За нас Реклама Контакти

В неделя Андре Токeв става ловец на храна

Снимка за В неделя Андре Токeв става ловец на храна

Шеф Андре Токев и забавният участник във втория сезон на  Master Chef България Събин Ранков ще се впуснат в първото си приключение за предаването „Ловци на храна” тази неделя, 23 октомври, от 12:30 часа по bTV. Двамата кулинарни авантюристи ще започнат търсенето на специфични месни деликатеси, технологии за производство и начини за приготвяне на всекидневни ястия от Бургас.

Но кулинарните им приключения няма да минат и без гафове, смях и нови приятелства. Колоритният Събин, с песен на уста, ще научи как се отглежда и обработва ориз в село Пищигово, област Пазарджик. След това шеф Токев ще заведе помощника си в Бургаските солници, за да му покаже цветето на солта - възможно най-качествената българска сол. 

По-късно Андре Токев ще лови риба за първи път в Ченгене скеле. Китното рибарско селище се намира близо до Бургас и е обявено за защитена местност с цел опазване на естествени местообитания на защитени и редки видове птици. Готвачите ще бъдат впечатлени не само от красотата на Странджа, достигаща морския бряг, но и от занаятчийските традиции на местните, поради които самите хора са обявени за културно наследство. Рибарите изработват сами лодките, мрежите и всички необходими такъми, произвеждат мед и готвят фантастично.

Насред красивите канали на Ченгене скеле Андре ще се запознае с ресторантьора Петьо, който ще го посвети в тайната на приготвянето на автентичната рибена чорба и традиционните миди с ориз по бургаски. През това време Събин ще се заеме с организацията на риболовна екскурзия, в която професионалният готвач, под вещите инструкции на Шопа Сталин, ще усети тръпката да хване сам продуктите, с които ще готви. А за да бъде интересно и за домакините шеф Токев ще предложи различна рецепта с почти същите съставки – ароматна леща с филе от чернокоп, зарган, сулка и барбун, гарнирана с печен часън и саликорния. 

В забавните пътувания на „Ловци на храна”, зрителите ще видят любопитен сблъсък между домашно приготвената кухня и гурме кулинарията, богатите възможности на земеделието и животновъдството, както и добрите примери на производителите в България. Двамата водещи ще имат специални роли в предаването. Андре Токев ще поставя темата на предстоящото пътешествие из страната и ще запознава зрителите на bTV с местните жители и вкусове, а Събин ще му асистира при набавянето на спицифични продукти и ще представя в детайл производствените процеси в региона.
 

от Меню Окт. 2016
Коментари