Начало За нас Реклама Контакти

Есента е чудесно време за добро вино и вкусна, чиста и истинска храна. DiVino представя в есенния си, 28-и брой, интересно и вълнуващо винено-кулинарно пътешествие из Долината на Струма с нейните древни и модерни вина, южна природа и неподражаем характер. Понякога наричаме тази наша винарска област Малката Тоскана. От статиите за 12-те винарни, които представяме, ще се уверите, че приликите са не само в сходната география, природа и донякъде почви и климат, а и в някои сортове, които се отглеждат както в Тоскана, така и в района около Сандански и Благоевград.  

Есенният брой на DiVino през 2017 предлага още доста интересни статии с майсторски фотографии. Виненият експерт Вили Гълъбова разказва за Манастира - една от новите и интересни наши изби, а Десислава Хитова, утвърден енолог, ни води из интригуващия винен свят на Южна Африка.

Тук е и интересното интервю с Елена Брукс - една от най-ярките звезди на небесклона на австралийското вино, младата българка с няколко успешни винени проекта в държавата-континент и безброй награждавани вина.

Включили сме още и винен тур в австрийския Термен регион, един необичаен поглед към българската зимнина и ролята на ферментацията в традиционната храна, както и ароматна и вкусна разходка из изложението за сирена от сурово мляко Cheese 2017, организирано от Slow Food в италианския град Бра.

Ще намерите и разкази за два наши ресторанта: aEstivum в Зорница между Сандански и Мелник и На улицата в Бояна.

 

Интересните четива в DiVino 28 са доста, а може би те ще ви вдъхновят и сами да обиколите някои от тези места. Струва си!

Окт. 2017
Коментари