Начало За нас Реклама Контакти

Три кафета на ден помагат на черния дроб

Снимка за Три кафета на ден помагат на черния дроб

Според австралийско изследване за хората, които пият повече от две чаши кафе на ден, има по-малка вероятност от чернодробни проблеми.

Проучването, проведено в университета Монаш в Мелбър с 1100 пациенти с чернодробни заболявания, установява, че кафето намалява въздейстието на болестите върху състоянието на хората.

Две кафета на ден намаляват увредите, причинени от хепатит С, с до 13%, а четири чаши намаляват симптомите на стеатозата – затлъстелия черен дроб, с 24%.

Доктор Алекс Ходж, специалист по болести на черния дроб от клиниката Монаш Хелт, където е проведено изследването, заявява: „Две или повече чаши кафе на ден доведоха до подобряване на техните (на пациентите, участвали в изследването – бел. ред.) чернодробни заболявания,“ и добавя,“Определено умереното количество кафе изглежда е свързано с по-малки увреждания на черния дроб и вероятно с по-малко чернодробна тлъстина в зависимост от болестта, която се наблюдава.“
Изследването, чиито резултати бяха обявени по-рано този месец, е установило, че най-забележими резултати са наблюдавани при пациенти с хепатит С.

Друго изследване, направено от екип от Медицинското училище на Харвард, също показва благоприятни резултати при хора, които са пиели до пет чаши кафе на ден. Според учените умерената употреба на кафе е свързана с намален риск от фатален край при сърдечно-съдови заболявания, диабет и неврологични болести. Също така са установили, че биологичноактивните вещества в кафето намаляват резистентността към инсулина и хроничните възпаления.

Разбира се, ако се доверим на тези изследвания и започнем да приемаме кафето и за профилактично средство, е важно да знаем откъде идва то, както и да търсим възможно най-качественото и по наш вкус. Vintage Club – магазин за вкусове и аромати предлага класна селекция от сортови кафета, отгледани и обработени в подбрани ферми. Тези продукти с изключително качество може да намерите и онлайн

от Меню Ноем. 2015
Коментари