Начало За нас Реклама Контакти

Светът се забавлява с досидж

Снимка за Светът се забавлява с досидж

Изглежда парадоксалната мода на хибридните храни като кронъта и рамен бургера още не е подминала кулинарния свят и все още има ентусиасти, които се опитват да достигнат успеха на многолистната поничка и сандвича с питка от нудъли.

Един от тях е уелсецът Лиам Бенет. Наскоро той представи в краудфъндинг платформата Кикстартър своето, да кажем, изобретение. Става дума за досидж (dausage) – кръстоска между поничка (doughnut) и наденичка (sausage) или по-точно – наденичка, пълна с конфитюр. Необичайната идея идва при г-н Бенет, след като е впечатлен от бурната популярност на кронъта и дъфина (от донът и мъфин) и със свои приятели се опитва да теоретизира какъв друг поничков хибрид би се харесал на хората. Очевидно не съвсем очевидният отговор е месно-сладкарското произведение, което в момента търси своите поддръжници.

Целта на кампанията за събиране на средства е създаването на машина, която да произвежда досиджите. Засега Лиам Бенет и сподвижниците му ги правят на ръка и ги представят на фестивали из Обединеното кралство, като твърдят, че всички, които са опитали наденичките, ги обожават. Досиджите печелят и международна подкрепа включително от топ модела Тайра Банкс.

Асортиментът засега включва свински наденички с конфитюр от ягоди или с праз и конфитюр от касис, къмбърландски наденички с малинов конфитюр, както и вегетарианска версия с логанови къпини (още един хибрид, но този път между малина и вид едроплодна къпина). Лиам Бенет планира да произвежда и варианти от говеждо и свинско с яйчен крем, от еленско месо с ягодов крем, както и донът превъплъщения на чорисо, италиански салам, и кървавица. 

от Меню Юни 2015
Коментари