Начало За нас Реклама Контакти

Светла памет на Антъни Бурдейн

Снимка за Светла памет на Антъни Бурдейн

Прочутият кулинар, писател и автор на телевизионни предавания Антъни Бурдейн е бил открит мъртъв.

От CNN потвърдиха, че той е сложил сам край на живота си. 61-годишният Бурдейн, чиято кариера буквално го изстреля от шеф готвач в нюйоркски топ ресторанти до това да вечеря с президента Барак Обама във Виетнам, е открит мъртъв в хотелската си стая в Страсбург, където е работил по нов епизод от телевизионната си поредица. Тялото му е било намерено от приятеля му Ерик Рипер, шеф готвач в прочутия Le Bernardin, в Ню Йорк. „Неговата любов към великолепни приключения, нови приятели, чудесна храна и напитки и забележителните истории на света го правеха уникален разказвач, обявиха от CNN. Талантът му никога не спираше да ни учудва и ще ни липсва много".

Кариерата на Антъни Бурдейн тръгва нагоре през 1999, когато сп. New Yorker публикува статията му Не яжте, преди да прочетете това. Година по-късно той я доразвива в книгата Поверително от кухнята, която се превръща в бестселър. Бурдейн започва да прави телевизионни предавания по Food Network и Travel Channel, а през 2013 и по CNN.

Последният му проект беше откриването на международен пазар за храна в Ню Йорк, който струва 60 млн. долара и трябваше да е готов през 2019.

Юни 2018
Коментари