Начало За нас Реклама Контакти

Суши прием в японското посолство

Снимка за Суши прием в японското посолство

В края на миналия месец японският посланик в България Н.Пр. Масато Ватанабе беше домакин на суши прием в посолството на Япония. Поводът беше представянето на една от най-новите българо-японски икономически инициативи, а именно създаването на цех за замразено суши в Пловдив.

JAPE (Japan Agri Products Europe), компанията построила цеха, е джойнт венчър на две японски и една българска фирми, чиято цел е достъп на японски земеделски и хранителни продукти на европейския пазар. Засега се предлагат пет вида замразено суши: яки саба със скумрия и шийтаке; с пушена сьомга, авокадо, лук и японска майонеза; абури суши с печена сьомга и кисели краставички; цуна рол с консервирана риба тон и инари суши в обвивка от пържено тофу. Всички те бяха поднесени на гостите на приема наред с други японски храни като темпура, даши, говеждо уагю, както и различни видове саке.

На приемът бяха представени и сезонни плодове от Zen-Noh Foods – крупен земеделски кооператив, част от JAPE, а също оризова бира и уасаби продукти.

Сред гостите на приема бяха посланици на страни от ЕС, журналисти и шеф готвачи като Петър Михалчев, собственик на японския ресторант Мияби в София, но по-известен като водещ на Master Chef България и Андрей Стоилов, F&B директор на Виктория груп и член на управителния съвет на Българската асоциация на професионалните готвачи.

от Меню Юни 2018
Коментари