Начало За нас Реклама Контакти

S.Pellegrino търси най-добрия млад готвач за трета поредна година

Снимка за S.Pellegrino търси най-добрия млад готвач за трета поредна година

S.Pellegrino обяви завръщането на състезанието S.Pellegrino Young Chef, което търси млади кулинарни таланти от цял свят. Третото издание, за което регистрацията стартира на 1-ви февруари 2017, ще включва редица новости, чиято цел е да дадат на участниците повече възможности да демонстиррат и усъвършенстват уменията си, като същевременно получат и възможността да бъдат забелязани в международен мащаб.

Състезанието ще продължи 18 месеца през 2017 и 2018 г. В настоящата година ще се проведат предварителните кръгове и състезанията по места, а Големият финал ще e през юни 2018 г., когато финалистите ще се борят за титлата S.Pellegrino Млад готвач на 2018 г. По-голямата продължителност ще даде възможност на участниците да работят по-дълго с техните ментори, за да подобрят авторските си ястия и да усъвършенстват уменията си, докато се подготвят за финалите.

Победителите в S.Pellegrino Young Chef имат необикновената възможност да получат международна популярност и сериозен кариерен тласък, както и шанса да участват в някои от ежегодните събития на марката по света, включително, но не само, такива, свързани със състезанието Young Chef. “Голяма чест е да бъдеш наречен Млад готвач на S.Pellegrino,” споделя победителят за 2016 г. Мич Лайнхард от САЩ. “Преживяването ми донесе много незабравими моменти и съм благодарен за ефекта, който тази титла ще има за кариерата ми. Очаквам с нетърпение да продължа работата си със S.Pellegrino в търсенето на най-добрите млади таланти в света на кулинарията и да бъда ментор на новите състезатели.

Награждаването на победителят Мич Лайнхард през 2016 г. 

За да се разшири достъпа и обхвата в търсенето на таланти, в третото издание е добавен нов географски регион – “Централна Америка–Карибски регион”, с което участващите региони нарастват на 21. България е в регион Източна Европа. Кандидатури се приемат на английски, испански, китайски, френски и италиански езици. От всички кандидати се изисква да разбират и говорят английски, тъй като това е официалният език на състезанието.

Регистрациите за участие в S.Pellegrino Young Chef 2018 стартираха на 1-ви февруари 2017 г. на Sanpellegrino.com.

В състезанието, което миналата година привлече повече от 3000 кандидатури, ще се включат 70 топ шеф-готвачи като съдии в локалните състезания, 21 млади готвачи полуфиналисти от 21 различни географски области и 21 шеф-готвачи ментори, които ще работят индивидуално с полуфиналистите по време на това невероятно предизвикателство.

В глобалното състезание ще журира съдийски панел, т.нар. Седем мъдреци, който е съставен от някои от най-почитаните и признати кулинарни гурута в света. Именно те ще определят победителя в S.Pellegrino Young Chef 2018 на финалите в Милано, Италия.

S.Pellegrino Young Chef включва четири етапа:

Етап I – Онлайн кандидатстване (февруари 2017 – април 2017)
От 1 февруари до 30 април 2017 г., всеки един млад готвач може да подаде своята кандидатура за участие и свое авторско ястие на www.sanpellegrino.com. Кандидатстващите млади готвачи трябва да бъдат под 30-годишна възраст и да имат поне една година професионален опит в ресторант като главен готвач (chef), заместник главен готвач (sous chef) или отговорник за определена секция в кухнята (chef de partie). Пълният списък с изисквания за участие е публикуван на сайта по-горе.

Етап II – Глобален кратък списък (1 юни 2017)
Всички квалифицирали се кандидати ще бъдат разпределени в 21 региона в зависимост от техния географски произход. Кандидатурите ще се оценяват от ALMA, водещ център за обучение и образование в областта на италианската кухня, който ще избере 10-те полуфиналисти от всеки географски регион, според петте “златни правила”:

1. Съставки: умение да подбереш най-доброто, което пазарът може да предложи по отношение на качество, свежест и уникалност.

2. Умение: способност да работиш със сурови материали и да ги превърнеш в ястие, което зачита оригиналната им същност.

3. Креативност: умението да откриваш неизпитани, вдъхновяващи, неочаквани гледни точки, свързани с културата на изтънчено хранене с личен и съвременен стил, като същевременно се поддържа перфектен баланс между вкус и форма.

4. Красота: презентация на ястието, която естетически допълва и подобрява състава му.

5. Послание: умението да предадеш ясно послание чрез работа и лична визия.

Етап III – Локални предизвикателства (7-ми юни – 31-ви декември 2017)
Десетимата полуфиналисти от всяка от 21 географски области ще се състезават в локалния полуфинален кръг, в рамките на който във всеки регион ще се проведат състезания на живо от 7- ми юни до 31-ви декември. По време на тези състезания полуфиналистите ще трябва да приготвят авторските си ястия пред специално регионално жури от независими топ готвачи, което ще оценява представените ястия на базата на петте златни правила и ще избере победител.

До края на декември 2017, 21 млади готвача от цял свят ще бъдат обявени като официалните финалисти, които продължават към световните финали в Милано, Италия. За всеки финалист ще бъде определен шеф-ментор - член на съответното регионално жури, който ще дава насоки и подкрепа на финалиста в подготовката за големия финал.

Етап IV – S.Pellegrino Young Chef Финал (юни 2018)
През юни 2018 г., 21 финалиста ще се съберат в Милано за големия финал, чийто домакин е S.Pellegrino. Те ще се състезават за титлата S.Pellegrino Млад готвач на 2018, а победителят ще бъде избран от международното жури на Седемте мъдреци. 

от Меню Февр. 2017
Коментари