Начало За нас Реклама Контакти

Sofia Restaurant Week, септември 2017

Снимка за Sofia Restaurant Week, септември 2017

От 10 до 16 септември в 30 вкусни локации на София ще може да опитате екзотична, модерна, европейска, българска или азиатска кухня. Кулинарните забележителности на София са подготвили интересни гурме предложения, които са съчетани с качествени вина и специално отношение.

Всеки от участващите ресторанти предлага избор между два варианта на тристепенно меню срещу куверт от 25 лева без включени напитки.

Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е Фестивалът на розовия домат, организиран от METRO на 16 септември, за който шеф-готвачите на ресторантите ще предлагат специално ястие с български розов домат.

Въз основа на внимателната преценка на гурме експертите на Sofia Restaurant Week и желанията на потребителите в новата селекция от ресторанти присъстват интересни имена на софийски ресторанти и се забелязва тенденцията за още по-интересна и интригуваща кулинария.

За първи път по време на Фестивала ще може да опитате интригуващата тайландска кухня в Royal Thai, а екзотичните предложения продължават с японските Hamachi-in и Edo Sushi, мароканският Anette и индийския Saffron.

Европейската кухня е представена от немския Фенерите, гръцкия Маслината, италианските La Rocca, Фокача и Di Valli, както и от модерните предложения на Emotion Bar&Kitchen, MARMO, Red Coral Kitchen и Corso.
Любителите на качественото месо ще открият телешки стекове по класически рецепти в Кристал Стейк Хаус, Crystal Burger&Steak и АСКУА, но имаме изненада и за вегетарианците - 9 ресторанта са подготвили по едно вегетарианско меню.

Вкусните български гозби и атмосфера ще срещнете в Делвите, а домашна руска, кавказка и украинска кухня - в ресторант Арбат.

Ако обичате провокациите и нетрадиционните предложения – опитайте авторските менюта на Aubergine, Vacuum, Щастливото прасе и Talents.

Отличните винени изкушения и ястия ще откриете в GRAPE CENTRAL и ВИНО И ТАПАС.

В Sofia Restaurant Week участват и някои от най-добре представилите се ресторанти от предишните издания.
Единствено по време на Sofia Restaurant Week ще може да обиколите със своето семейство и приятели максимален брой от модерните кулинарни локации в града, без да се притеснявате за семейния бюджет или за времето.

Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е Фестивалът на розовия домат, организиран от METRO на 16 септември, за който шеф-готвачите на ресторантите ще предлагат специално ястие с български розов домат.

В първите две издания на Sofia Restaurant Week участваха повече от 11 000 любители на качествени ресторанти като много от тях оставиха своята оценка, коментари и препоръки в сайта на инициативата.

Фестивалът на софийските ресторанти се организира от водещите медии за заведения и туризъм - Ресторант Уийк ООД и Zavedenia.bg.

Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week.

Резервации за Sofia Restaurant Week може да се правят чрез интернет страницата на Фестивала.
Sofia Restaurant Week се провежда с подкрепата на METRO, УниКредит Булбанк и Bibendum.
 

Септ. 2017
Коментари