Начало За нас Реклама Контакти

Sofia Restaurant Week ни очаква

Снимка за Sofia Restaurant Week ни очаква

Резервациите за Sofia Restaurant Week са отворени от днес, 30 април.

Качествената храна и виното са родени, за да живеят в единение. За нас в Меню и DiVino е удоволствие да сме партньори на вкусния столичен фестивал Sofia Restaurant Week, който се завръща с шестото си издание от 7 до 12 май.

24 избрани ресторанта ще изготвят по две разнообразни тристепенни менюта, за да угодят на всеки вкус: очакват ни традиционна и модерна кулинария, местни и сезонни продукти, интернационална и екзотична кухня, гурме идеи, предложения за любители на месото, за вегетарианци и вегани...

Винените ценители ще могат да опитат от италианските вина SCAIA, съчетани подходящо с избраната от тях храна. Те са на Tenuta Sant' Antonio от областта Венето, а удоволствието да ги опитваме в България дължим на фирма Bibendum. На Discover.Vino World 2019 – на 10 и 11 май в зала 6 на НДК – може да опитате над 500 вина от целия свят, внасяни у нас както от Bibendum, така и от още 20 компании.

Освен с иновативния си за България формат, фестивалът Sofia Restaurant Week е известен с това, че представя новите имена на кулинарната сцена в столицата. Тази година имаме възможност да се запознаем с артистичните In Focus и европейската им кухня, с Noah +359 и подбора им от местни продукти, с чесновите импровизации на Garlic, с автентичното италианско преживяване в Il Siciliano, с бягството от градската джунгла в Urban Table и със смелата идея на Tenebris – първият тъмен ресторант в страната.

Не отсъстват и любимите ресторанти от предишни издания с нови менюта: Bistrello, Floret Lounge and Bar, KOTO, Talents, Къщата с Часовника, Club Pouchkine, Corso, Hamachi-Ni и още много други.

Подборът от стилове, вкусове, места и преживявания е осъществен от експертите на Sofia Restaurant Week, така че да привлече всички любители на кулинарията, независимо от техните предпочитания. Всички ресторанти, както и менютата можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week и на фейсбук страницата им. Цената на всяко меню е 30 лева. Не се бавете да резервирате кувертите си още сега. И най-вече: не се ограничавайте само до един ресторант, тъй като истинското приключение идва от разнообразието.

Sofia Restaurant Week 6 се провежда със специалното съдействие на Mastercard, които подкрепят таланта на българските ресторанти. За първи път посетителите на Фестивала ще могат да платят куверта си онлайн с Mastercard, при това с Foody Bird отстъпка от 10%. Ако заплатите с Mastercard вечерята си на място в ресторанта, снимате касовата бележка и я изпратете на support@restaurantweek.bg, за да участвате за специална Mastercard награда – безценна вечеря с уникално меню и шеф-готвач на изненадваща локация!

Апр. 2019
Коментари