Начало За нас Реклама Контакти

Sofia Restaurant Week е в разгара си

Снимка за Sofia Restaurant Week е в разгара си

 

Sofia Restaurant Week, седмичният фестивал на разнообразните ресторанти с качествена храна в София, вече е в разгара си. Ако влезете в сайта на фестивала, може да наблюдавате "на живо" как се правят онлайн резервации през броени минути. Неслучайно още миналата година, на първото издание на ресторантската седмица в София, повече от 6 000 човека посетиха селекцията от 25 ресторанта. Сега се очаква тази цифра да бъде сериозно надхвърлена. През тази една седмица участващите ресторанти предлагат тристепенно меню за фиксирана цена от 25 лева, без включени напитки.

Ресторантите са избрани не само заради доброто качество на храната, която предлагат, а и заради качеството на обслужването, добрия интериор и цялостното преживяване. Sofia Restaurant Week се организира от популярните онлайн гидове в нас: Sofia In Your Pocket и Zavedenia.BG.

По думите на г-жа Кристин Милнър, създател на Sofia In Your Pocket, такива градски фестивали на ресторантите се организират, и то изключително успешно, в най-големите европейски градове и в почти всеки значим град в Щатите. Амбицията на организаторите е да покажат, че у нас също има огромно разнообразие на ресторантската сцена - като тип кухня и стил, а и че нивото изобщо не отстъпва на европейското.

През идващата есен, освен Софийска седмица на ресторантите, организаторите планират и Plovdiv Restaurant Week!

По повод на фестивала и със съдействието на Sofia Restaurant Week, преди няколко дни Метро България организира интересно и уникално по рода си състезание. Избрани заведения от Седмицата на ресторантите участваха в надпревара за приготвяне на ястия от агнешко месо, предоставено от Метро. Резултатите бяха изключително разнообразни. Представители на българската, средиземноморската и индийската кухня готвиха рамо до рамо и сътвориха наистина прекрасни ястия.

В последните си два дни Sofia Restaurant Week съвпада с Discover.Vino World. Това е първото изложение-дегустация на над 450 вина от целия свят, представени на нашия пазар, което ще се проведе в сърцето на София, в Сан Стефано Плаза, точно срещу входа на БНТ. Така на 12 и 13 май, в петък и събота, хората, изкушени от виното и гастрономията, могат да опитат интересна храна в някои от ресторантите на Sofia Restaurant Week и да допълнят преживяването с една вълнуваща околосветска винена обиколка.

Май 2017
Коментари