Начало За нас Реклама Контакти

Sofia Restaurant Week 2018 започва с още повече интересни ресторанти и менюта

Снимка за Sofia Restaurant Week 2018 започва с още повече интересни ресторанти и менюта

Пролетните продукти и ястия са във фокуса на четвъртото издание на Sofia Restaurant Week. Фестивалът ще се проведе от 5 до 13 май 2018 г. в 29 подбрани заведения. За първи път вкусното столично събитие ще продължи 9 дни, вместо досегашните 7. Отзивите на самите участници са показали, че е почти невъзможно в рамките на седмица да бъдат посетени всички любими техни ресторанти.

Sofia Restaurant Week – пролет 2018 не изневерява на своя оригинален подход за избор единствено на лично проверени от организаторите от Ресторант Уийк и Zavedenia.com ресторанти. Тази година в участващите места има 6 нови имена, а 23 от ресторантите са били включени и в предишни издания и са получили високи оценки от посетителите.

Шеф готвачите на кулинарните локации на фестивала предлагат по две специални тристепенни менюта с акцент върху пролетните зеленчуци, специалитетите с агнешко месо, както и гурме експериментите. Куверт за тристепенно меню е с фиксирана цена от 29 лв.(без напитки).

Регистрацията за Sofia Restaurant Week започва в събота, 28.05.2018 г., като за някои от по-интересните ресторанти се очаква местата да бъдат запълнени още през първите два дни.

Разгледайте ресторантите и менютата на Sofia Restaurant Week – пролет 2018

В Iv by Chef Evropeisky и The Restaurant ще се насладите на неповторимото съчетание на стилна атмосфера и балансирани и свежи, вдъхновяващи кулинарни шедьоври.

Разнообразието от европейски ястия е богато представено в менютата, селектирани от ресторантите Grozd, Cactus, Ventana, Social Café Bar and Kitchen, Пушкинъ, 33 Gastronauts, Talents, Табиет и Tempero.

Привържениците на италианската кулинария могат да насочат вниманието си към ресторантите Rose Restaurant and Pizza, Морино, както и Spaghetti Company, а за хората, които не правят компромис с избора на вино, подходящи са Grape Central, Vino & Tapas и Barrique. Гръцката кухня е представена в новооткрития ресторант Akrogiali.

Магията на азиатската кухня ще ви завладее в Edo Sushi Vitosha, Royal Thai и Hamachi-ni.

Любителите на риба и стекове на жар ще намерят интригуващи кулинарни предложения в Ascua, а истинските ценители на сезонната кухня ще я намерят в ресторанти Щастливото прасе, Багри, Soul Kitchen и Aubergine.

Колорит в Sofia Restaurant Week внасят изкушенията на индийската кухня в Kohinoor и арменският ресторант Egur Egur.

В седмицата на ресторантите на София може да направите и винено околосветско пътешествие с Discover.Vino World. На 11 и 12 май в зала 5 на Интер Експо Център благодарение на организатора DiVino за втори път българските вносители ще представят над 400 вина от целия свят.

Купете билети за Discover.Vino World 2018
 

Апр. 2018
Коментари