Начало За нас Реклама Контакти

Шеф Тодиуала и шеф Бъси гостуват у нас

Снимка за Шеф Тодиуала и шеф Бъси гостуват у нас

МЕТРО Академия представя едни от най-големите имена в британското кулинарното изкуство шеф Тодиуала и шеф Бъси в двудневен майсторски клас на 26 и 27 септември.

На 26 септември шеф Колин Бъси ще демонстрира техники, маринати и гарнитури за приготвяне на дивеч. На 27 септември шеф Сайръс Тодиуала ще представи различни ястия от ориенталската кухня с помощта на 10 основни подправки. Сайръс ще демонстрира разнообразни начини за приготвяне на ястия от достъпни продукти, съчетани с необикновени аромати и екзотични вкусове, които могат да бъдат опитани и в някои от собствените му ресторанти като лондонските Café Spice Namasté или Mr Todiwala's Kitchen.

Курсът е основно практически и всички курсисти ще се вкючат активно в приготвянето на ястията заедно с шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси. На 26 септември заедно с шеф Бъси ще приготвите ястия като терин от еленско месо и фазан с шотландски пълнеж, мини пайове от дивечово месо, фазан Суворов, заешки рилет със сушени сливи, задушено заешко гръбче су-вид с хрупкава коричка, шоколадово кремю, поднесено с бадемови бисквити. На 27 септември шеф Тодиуала ще се впусне в едно екзотично пътешествие из ориенталската кухня с ястия като супа Лунг Фунг, супа Русум с цвекло и кокос, Лийли мъргхи Ни къри, свинско и телешко наргиси кофта къри, лучена бхуджиа, тикка, пилав и персийски пав макан ну пудинг.

Шеф Тодиуала е познат и като телевизионен готвач, знаменитост в британските телевизии BBC, Channel 4, UKTV и ITV. Първият му ресторант Café Spice Namasté, е най-дългогодишният ресторант в Michelin BIB Gourmand, удостояван с тази престижна категория всяка година от 1997 насам от прочутия червен гид. Сайръс притежава четири ресторанта във Великобритания и един в родната му Индия.

На 27 септември шеф Тодиуала ще представи в България и последната си издадена книга Spice Box. Книгата разказва за подправките и как те могат да направят едно ястия завършено и достойно за мишленов ресторант. Носител е на Ордена на Британската империя заради благотворителната и социалната си дейност и за заслуги в ресторантьорството и кулинарната индустрия.

Колин Бъси активно се занимава с обучения на готвачи, преподаватели и ученици във всички области на хранително-вкусовата промишленост в тясно сътрудничество с правителството на Великобритания, води и курсове в Университета на Глазгоу. Работи съвместно с Clifton Technologies върху технологични разработки на специализирано оборудване sous vide от ново поколение. От 2008 има и собствена консултантска компания, която е специализирана в предлагането на комплексни решения за бизнеса в областта на ресторантьорството.

Повече детайли за майсторските класове на шеф Тодиуала и шеф Бъси може да видите на www.metro.bg/metro-akademia.

Двамата гостуващи шеф-готвачи Сирус Тодиуала и Колин Бъси ви канят и на неповторима фюжън вечеря в уютната атмосфера на хотел Хилтън. На 28 септември, петък, от 19:30 часа двамата талантливи майстори ще вплетат своите кулинарни стилове в брилянтно петстепенно меню, съчетано с първокласните вина на изба Боровица от северозападния регион на страната ни. 

Цената на вечерята е 89 лева. Телефонът, на който може да направите резервация, е 0889 663 510. 

Септ. 2018
Коментари