Начало За нас Реклама Контакти

Шеф Петър Михалчев е новото лице на соевия сос Kikkoman

Снимка за Шеф Петър Михалчев е новото лице на соевия сос Kikkoman

Преди броени дни в зала Томеко ВК Комерсиал беше представено новото лице на популярния натурален японски соев сос Kikkoman. Това е чаровният и талантлив майстор на различни кухни и посланик на автентични кулинарни култури шеф Петър Михалчев. Известният професионалист сътвори с помощта на различните видове сос Kikkomanи с тероарни български продукти няколко великолепни ястия, пълни с въображение и вкус: баницата на баба с дърпани кори, пушен черноморски паламуд с уникален подпис; източнобалканска свиня с... любов.

Гостите бяха поканени да открият съставките на всяко едно от ястията, а шеф Михалчев се бе постарал да ги затрудни с използването на нетрадиционен миск за приготвянето на традиционни рецепти от родната кухня, съчетани с различни сосове на базата на естествено ферментиралия соев сос Kikkoman.

Любими традиционни наши рецепти като мусака, кебап, кавърма или винен кебап също може да приготвите със соевия сос Kikkoman, ако го ползвате като заместител на солта, увериха организаторите на събитието. Разбира се ролята му на основна съставка при мариноване на месо и риба също никога не бива да се подценява.

Соевият сос Kikkoman, който присъства на японската трапеза от повече от 300 години, се произвежда чрез естествен процес на ферментацияпо традиционна, автентична японска рецепта, на базата единствено на 4 естествени съставки: соеви зърна, пшеница, вода и сол. Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти или подобрители на вкуса и аромата. По време на деликатния процес на ферментация, който продължава с месеци, в него се развиват около 300 различни аромата.

Тази изтънчена подправка е подходяща не само за азиатски ястия; готвачи и ценители от цял свят оценяват деликатния аромат на соевия сос в съчетание с тяхната национална кухня. Aко държите на здравословния начин на живот, соевият сос е чудесен заместител на солта.

Дълга и пъстра е професионалната биография на шеф Михалчев. Може да прочетете по-подробно за неговия опит, обучение и философия ето тук.

Така или иначе неговият японски ресторант Miyabi, открит в София още през 2011, няма конкуренция у нас. А през 2017 шеф Михалчев дори бе удостоен с честта да приготви лично храна за министър председателя на Япония Абе Сан… Остава дипломатическа тайна дали за неговата храна е използвал Kikkoman, но е твърде вероятно. 

Ноем. 2018
Коментари