Начало За нас Реклама Контакти

Shades of Red с ново меню и винена листа

Снимка за Shades of Red с ново меню и винена листа

Някои места са обречени да поддържат висока класа. А когато го правят със замах и страст, се получава наистина впечатляващ резултат. Shades of Red, ресторантът на петзвездния Гранд хотел София, който от година на година става все по-изискано място, представи новото си меню и винена листа. Те определено могат да съблазнят хора, решили да отпразнуват някакъв специален повод с луксозна и запомняща се вечеря. 

Рядкост са ресторантите в България, които предлагат няколко вида прясно говеждо с най-благороден произход в световен мащаб, както в Shades of Red: американско говеждо от породата „Блек Ангъс”, австралийско говеждо Уагаю – Кобе стил и аржентинско говеждо бонфиле или рибай стек. Тези меса са наистина откритие за ценителите у нас.

Менюто е с подчертано средиземноморска линия – акцент е предлагането на цели риби и приготвянето им на ниска температура. Работи се с внимателно търсени като качество и произход деликатесни продукти – патешко магре, гъши дроб, омари, чудесни български трюфели. Обръща се специално внимание и на вегетарианските ястия, предлагани с нова концепция - могат да бъдат приготвени индивидуално според желанието на гостите на ресторанта и според техния избор на съставки.

Главният готвач Жоро Иванов представя и три майсторски приготвени ястия с дивеч: печено филе от фазан с пълнеж от шам фъстък, медальони от сърна със сос от боровинки и пъдпъдъци с пълнеж от кестени и манатарки.

Ресторант Shades of Red може да се похвали и с ново попълнение – сомелиера Слави Райчев, който представя изцяло нова винена листа. Между 80-те различни етикета в новата винена листа освен разнообразието от класически представители на стар и нов свят, акцент има върху българските вина, селектирани предимно от малки бутикови производители. Предлага се разнообразие от пенливи вина и шампанско, както и различни десертни вина.

С какво бихте съчетали фините ароматни десерти от менюто като шоколадов тарт, десерт с лимонов крем, чийзкейк и шоколадов мус? „Със стара тетевенска сливова“ може да отговори Слави Райчев и ако го послушате, ще установите, че комбинацията е изненадващо добра.
 

от Меню Дек. 2012
Коментари